Nieuws

Wie?

Maria Milisavljević is een Duitse dramaturge en toneelschrijfster. In het Shakespeare is dead- festival voor hedendaagse toneelschrijflkunst zal haar tekst BEBEN worden gepresenteerd.

Wat?

LUCA School of Arts, partner van het Shakespeare is dead, organiseert een masterclass met Maria Milisavljević. Geen workshop, maar een Workspace, met als doel een veilige en open ruimte te creëren voor elke deelnemende toneelschrijver om te werken aan een (nieuw) script, scène of tekst. Het doel van deze werkruimte is niet om een gepolijst, afgewerkt script of scène te produceren, maar een verkenning over en rond de teksten. Sessie 1 zal specifiek gericht zijn op schrijven en sessie 2 op kritiek en spelontwikkeling.

Hoe?

Deze Workspace zal in het Engels worden gehouden. De schrijftaal is de moedertaal van elke deelnemer. De docent brengt materiaal en onderwerpen mee waarmee ze aan de slag kunnen.

Wanneer?

De workspace is open op woensdag 23 februari (sessie 1) en vrijdag 25 februari (sessie 2) van 10.00 tot 12.30 uur. Aanwezigheid bij beide sessies is verplicht.

Waar?

Daklokaal - OPEK (Vaartkom 4, Leuven), het hoofdkwartier van het festival.

Aanmelding?

Deze workshop biedt plaats aan 18 deelnemers, er zijn 9 vacatures te vervullen. Stuur een korte motivatie (max. 300 woorden) en je cv naar playwritingspa@lucadrama.be. Deelnemers moeten enige ervaring hebben met schrijven, in het bijzonder met schrijven voor het podium. Er hoeven geen deelnamekosten te worden betaald.

 

PLAYWRITING SPA – masterclass with Maria Milisavljevic
CARL ZUCKMAYER SCHOLARSHIP - Call

CARL ZUCKMAYER SCHOLARSHIP - Call

In 2023 zal het ministerie van Rijnland-Palts voor de eerste keer de CARL ZUCKMAYER SCHOLARSHIP toekennen ter bevordering van hedendaags Europees theater en de nagedachtenis van de politieke Duitse toneelschrijver Carl Zuckmayer.

De beurs is bedoeld voor in Europa wonende toneelschrijvers die al minstens één toneelstuk hebben geschreven dat al is opgevoerd. Met de beurs kunnen ze een toneelstuk schrijven over een maatschappelijk relevant, Europees onderwerp.

De staat van de jonge toneelschrijver, Anouk Friedli

De staat van de jonge toneelschrijver, Anouk Friedli

onze generatie wordt vaak gezien als een verloren generatie
we voelen ons verloren
of we zijn iets verloren
een soort idealisme of collectiviteit
maar ik heb het gevoel dat we juist veel gewonnen hebben tegenover vorige generaties aan inzicht
aan bewustzijn en zelfbewustzijn
aan bescheidenheid
en zeker aan fijngevoeligheid

Lees hier de Staat van de jonge toneelschrijver zoals uitgesproken door Anouk Friedli op vrijdag 25 februari op de eerste editie van Shakesepeare is dead.