Shakespeare is dead is het allereerste festival in het Nederlands taalgebied dat focust op de toneelschrijfkunst. Het festival wil de hedendaagse Nederlandstalige toneelauteur in de schijnwerper zetten bij het eigen Nederlandstalige publiek en in de internationale context én een ontmoetingsplaats zijn om werk uit andere talen en culturen te ontdekken.

een label
Vanaf februari 2021 labelen we alle activiteiten die te maken hebben met nieuwe toneelschrijfkunst onder de noemer Shakespeare is dead. Een geïnteresseerd publiek vindt zo sneller de projecten terug, die uitgaan van de creatie van een nieuwe tekst.

een platform
Shakespeare is dead is ook een platform, waar ontmoeting mogelijk is, waar netwerk kan ontstaan. Waar ideeën, nieuws en meningen gedeeld kunnen worden. En waar we ook onze expertise ter beschikking zullen stellen. Wees welkom.

een internationaal festival
Het grote culminatiepunt is het internationale festival in februari 2022, met een selectie van auteurs, stukken uit heel de wereld en een internationaal bezoekersprogramma.

 

Shakespeare is dead is een organisatie van Het nieuwstedelijk in co-productie met fABULEUSWiSPERLUCA DramaKULeuven en 30CC, in samenwerking met KunstenpuntLiteratuur VlaanderenFonds podiumkunstenLeuven LeestStad LeuvenOPENDOEK & Creatief SchrijvenPassaPortaTheater BellevueSABAMDeAuteursdeBuren en met dank aan OPEK en Cas-Co