Written by

Femke Van der Steen (1999) groeide op in Friesland en verhuisde op haar dertiende naar België. Ze is actrice, theatermaakster en schrijfster. In 2022 studeerde ze af als Master Drama aan LUCA School of Arts. Ze is actief in zowel theater als tv en film. Ze maakt voorstellinge nonder haar eigen naam en in samenwerking met Runa Robbroeckx, Tristan Feyten en Stan Martens onder collectief OVERHERE. Haar eerste stuk onder eigen naam, Mater (2022), werd geselecteerd voor Theater Aan Zee en genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2023, waar het de Vertaalprijs 2023 in wacht sleepte.

 

OVER MATER

Door middel van vijf verhalen manoeuvreren acht vrouwen zich door de geschiedenis en het heden, en stellen zich een alternatieve toekomst voor. Ze verkennen hun angsten én de angsten die de maatschappij heeft voor hen, het vrouwelijke, het natuurlijke en het chaotische.

Mater is een speelse ode aan het duistere van de vrouw, het verborgene, het ingehoudene, hetgeen wat onvermijdelijk en op hysterische wijze de kop opsteekt; aan verandering.

Femke Van der Steen - Mater