Written by

Magne van den Berg (Enschede, 1967) studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten (Mimeopleiding), maakte tot 1999 voorstellingen in klein collectief en regisseerde een aantal van haar eigen teksten. Vanaf 2006 richt ze zich voornamelijk op het schrijven.

In 2008 won ze de H.G Van der Viesprijs voor De lange nasleep van een korte mededeling. De toneeltekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) werd in 2014 genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs en geselecteerd voor het Neue Stücke Festival Wiesbaden. In 2016 wint ze de Taalunie Toneelschrijfprijs met Ik speel geen Medea. Veel teksten zijn vertaald, naar het Engels, Duits, Portugees, Frans en Spaans. Momenteel worden vooral Privés de feuilles les arbres ne bruissent pas (Kale bomen ruisen niet), en Long devéloppement d’une bref entretien (De lange nasleep van een korte mededeling) veel opgevoerd in franstalig gebied. Naast het schrijven van toneel werkt ze nauw samen met choreograaf Nicole Beutler en jeugdtheatermaker Timothy de Gilde.

 

OVER LIEFDESVERKLARING (VOOR ALTIJD)

Liefdesverklaring (voor altijd) is een liefdesverklaring van vier acteurs - die al veertig jaar op het toneel staan - aan hun publiek. Zoals in elke lange relatie is ook de liefde tussen acteur en publiek niet zonder strijd.

Het werk is een schaduwversie van het ophefmakende Publikumsbeschimpfung van Peter Handke uit 1966, dat de toenmalige theaterwetten van tafel veegde. Liefdesverklaring keert de tekst om tot een verleidelijke en verwarrende lofzang aan het theater en het publiek.

Magne van den Berg - Liefdesverklaring (voor altijd)