Written by

Peer Wittenbols (Bergen op Zoom, 1965) is schrijver. Hij schreef meer dan zestig toneelstukken, twee dichtbundels, een verhalenbundel, enkele hoorspelen, veel liedteksten en meerdere filmscripts. Daar won hij zeer grote en zeer kleine prijzen mee.

Tot eind 2008 was hij als huisschrijver verbonden aan Toneelgroep Oostpool onder artistiek leiderschap van Rob Ligthert. Hij schreef voor Het Zuidelijk Toneel (Tilburg), De Toneelmakerij (Amsterdam) en de Rotterdam Connectie. Zijn werk wordt ook onder meer gespeeld in Vlaanderen, Duitsland, Rusland en Spanje. Het overgrote deel van zijn stukken schreef Wittenbols onder dramaturgie van Martine Manten. Als columnist was hij werkzaam voor De Theatermaker, Dagblad De Limburger en De Volkskrant.

 

OVER TROJAN WARS

De beroemdste oorlogen uit de geschiedenis, de strijd tussen de Grieken en Trojanen. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver ga je voor je ideaal? Wat doe je als je leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert?

In deze bewerking van de Ilias van Homerus maakt het Nationale Theater van de moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie in drie afleveringen waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.

Peer Wittenbols - Trojan Wars