Written by

Uma Nada-Rajah is toneelschrijfster en verpleegkundige en woont in Kilbarchan, Schotland. Ze maakt deel uit van de BBC's Scottish Voices 2020 en was recentelijk de Starter Female Political Comedy writer-in-residence bij het National Theatre of Scotland. Nada-Rajah studeerde af aan de École Philippe Gaulier en nam al deel aan het Royal Court's Young Writers' Programme en het Traverse Theatre's Young Writers' Programme. Ze won de New Playwrights Award van Playwrights' Studio Scotland en de inaugurele Kavya Prize.

 

OVER EXODUS

Jij bent Mozes. Napoleon. Beyoncé.
Laten we dit beeld duidelijk schetsen.
Asiya Rao stelt zich streng op tegen de toestroom van illegalen.
Het moedige, verfrissende tegengif voor de verlamde woke-brigade.
De leider die dit land zo wanhopig nodig heeft.

In haar poging om de leider van het land te worden, bereidt minister van Binnenlandse Zaken Asiya Rao zich voor op een belangrijke beleidsaankondiging die haar tot de koploopster van de politieke wedloop zal maken. Samen met haar meedogenloze en berekende adviseur Phoebe begint ze aan een publiciteitsstunt, die begint met een fotoshoot bij de witte kliffen van Dover. Maar in plaats van dat het tij haar reputatie schoonspoelt, spoelt er iets anders aan ...

Een voorteken of een kans? De vrouwen zijn vastbesloten om hun ogen op de prijs te houden, koste wat het kost.

Gedurfd, satirisch en ongemakkelijk grappig. Exodus haalt thema's aan van systematisch bedrog en de onverschilligheid voor menselijk lijden.

Uma Nada-Rajah's debuutstuk Exodus ging in première in het Traverse Theatre, Edinburgh, gepresenteerd door National Theatre of Scotland, als onderdeel van de Made in Scotland Showcase, augustus 2022.

Uma Nada-Rajah - Exodus