Written by

Sami Ibrahim is een schrijver uit Londen, Verenigd Koninkrijk. Hij won de Political Playwriting Award van Theatre Uncut voor Two Palestinians go dogging, dat in 2022 in het Royal Court te zien was en werd genomineerd voor een Olivier Award voor Outstanding Achievement in an Affiliate Theatre. Hij stond twee keer op de shortlist voor de George Devine Award en was verbonden aan de National Theatre Studio en writer-in-residence bij Shakespeare's Globe.

 

OVER TWO PALESTINIANS GO DOGGING

Het jaar is 2043. Reem en haar man Sayeed gaan een 'Serious Play about Palestine' delen. De situatie is gespannen. Mensen zijn op hun hoede. De Vijfde Intifada staat voor de deur. Maar op een betwist stuk grond nabij hun dorp Beit al-Qadir plannen Reem en Sayeed een sessietje buitenseks. Maak je geen zorgen, lachen is toegestaan.

Sami Ibrahims toneelstuk Two Palestinians go dogging gebruikt humor als lens om te verkennen hoe het alledaagse politiek wordt en het politieke alledaags in een conflictzone.

Het stuk won de Theatre Uncut Political Playwriting Award in 2019 en werd in mei 2022 in première gebracht in het Royal Court Jerwood Theatre Upstairs in Londen, geregisseerd door Omar Elerian.

 

Sami Ibrahim -  Two Palestinians go dogging