Written by

Thomas Depryck (1979) is een Belgisch toneelschrijver. Hij werkt voornamelijk, maar niet uitsluitend, met het gezelschap De Facto onder leiding van Antoine Laubin.

Depryck schreef al een tiental theaterteksten, inclusief DehorsLe Réserviste, Le Bousier en Quand les oiseaux ne chantent plus. Hij won ook al verschillende prijzen waaronder de prijs Georges Vaxelaire in 2013 en de internationale auteursprijs van Heidelbergerstückemarkt in 2016. Voor Macadam Circus werd hij laureaat van de Artcenacommissie in 2018. Verder geeft Depryck ook cursussen voor het schrijven van theaterteksten aan het Conservatoire de Mons en het Institut des Arts de Diffusion.

OVER MACADAM CIRCUS

 

Macadam Circus is het meerstemmige verhaal van een man die, lopend door de straten van een grote westerse stad zoals zovele andere (hectisch, vies, vervuild en depressief), plotseling oog in oog staat met een klein olifantje dat niemand anders lijkt te zien. Hij besluit het mee naar huis te nemen en noemt het Ganesh. Zijn vrouw jammert een beetje. Zijn zoon is dolblij. Wat ermee te doen? Klein probleem: je kunt zo'n dier niet in huis houden zonder de gevolgen te dragen.

Thomas Depryck - Macadam Circus