Written by

Esther Duysker (1985) is scenarist, toneelschrijver en hoorspelschrijver. Ze studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht van de opleiding Writing for Performance. Ze vertaalde voor Well Made Productions The Raisin Cycle. Daarnaast schreef ze voor o.a. Orkater, Frascati Producties, Het Nationale Theater, Firma Mes en Rudolphi Producties. Zo werd Sea of Silence geschreven bij Frascati Producties. Naast het theater is Duysker ook actief in de filmwereld en ze heeft al gewerkt aan enkele kinderboeken. Duysker is mede-scenarist van de film Buladó, die in 2020 een Gouden Kalf voor beste film ontving. 

Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film. Ze studeerde aan de Nederlandse Filmacademie en behaalde een master cum laude in Theatre Studies aan de Universiteit Utrecht. Als regisseur en schrijver debuteerde ze in 2019 bij Nineties Productions en Orkater met de electro-opera Merkel. Onder de vleugels van Frascati Producties maakte ze Het standaard leven van een standaard vrouw, One Man Show en Sea of Silence. In 2022 maakte ze in samenwerking met Katie Mitchell de klimaatneutrale opera A Play for the Living in a Time of Extinction en haar eerste grote zaalvoorstelling Atropa, in co-regie met Naomi Velissariou. Sinds 2022-2023 is Floor vast artistiek kernlid van Theater Utrecht. Ze werd in 2023 geselecteerd voor de Women Opera Makers masterclass van de prestigieuze Académie van het festival d’Aix-en-Provence.

 

OVER SEA OF SILENCE

Ergens in een afgelegen stad, hoog op een klif aan zee, woont een familie. Hun leven is weinig spectaculair, tot ze de gordijnen sluiten en het circus van geweld begint. Terwijl de zee op het ritme van het getij tegen de klif beukt, manipuleert de clown keer op keer het publiek, balanceert de acrobaat op het gespannen koord en brult het monster als hij uit zijn kooi komt. Maar de zeespiegel stijgt en de golf van onderdrukking en machteloosheid komt de familie langzaam maar zeker tot aan de lippen te staan. Sea of Silence is een pijnlijk liefdesverhaal over het verlies van autonomie en het heroveren ervan.

Esther Duysker & Floor Houwink ten Cate - Sea of Silence