Written by

Natalka Vorozhbyt is toneelschrijfster, scenarioschrijfster, filmregisseuse en сurator van sociale theaterprojecten, geboren in Kyiv, Oekraïne in 1975. Het merendeel van haar werk is gewijd aan dramatische gebeurtenissen in Oekraïne.

Ze schreef meer dan 15 toneelstukken, die werden opgevoerd in verschillende landen, in theaters als het Royal Court en het Royal Shakespeare Theatre in Groot-Brittannië en het Münchner Kammerspiele in Duitsland. Vorozhbyts bekendste werken zijn Granestore, Maidan diaries, Sasha, take out the trash, Slechte wegen en Green corridors. De meeste van haar toneelstukken werden ook al in verschillende talen vertaald en gepubliceerd.

Naast toneelstukken schreef Vorozhbyt ook scripts voor vele films en tv-series, o.a. Slechte wegen, Are you Ok? en Demons.

 

OVER SLECHTE WEGEN

Vier korte verhalen spelen zich af langs de wegen van Donbass tijdens de oorlog. Geen plek is veilig en niemand begrijpt wat er aan de hand is. Zelfs wanneer de chaos overheerst, slagen sommigen erin om andere mensen onder hun duim te houden. Maar in deze wereld, waar morgen misschien nooit komt, is niet iedereen weerloos en ellendig. Zelfs de meest onschuldige slachtoffers kunnen op hun beurt de leiding nemen.

Natalka Vorozhbyt - Slechte wegen