Met zijn nieuwe voorstelling 21.02.2021 wil Nico Boon een portret schetsen van de wereld gedurende één dag. Om dat te doen las hij 132 kranten van over de hele wereld. 132 kranten omdat er 132 nationaliteiten in Mechelen zijn. Uit de kranten, die hij met behulp van de inwoners van Mechelen verzamelde, put hij de verhalen die de basis vormen van de voorstelling 21.02.2021.

TICKETS

 

Zo krijg je een caleidoscopisch overzicht van 21 februari 2021. Hoe zag die dag er in Kiribati uit? Wat speelde er zich volgens Notre Voie in Ivoorkust af? Wat voor opmerkelijks melde El Mundo de Medellín of de Vladivostok Times? 21.02.2021 biedt een blik van 360° graden op de wereld. Een ode aan de veelvormigheid van gebeurtenissen zijn, tijdens één aardrotatie.

Kunnen we wel vertrouwen op wat de kranten ons vertellen? Wie bepaalt de blik waarmee we naar de wereld kijken? Vallen verschillende visies samen te brengen? Of leven we allemaal in (te) zeer gescheiden werelden?

Voor de selectie van de verhalen en voor deze theatervoorstelling werkt Nico samen met (theater)makers uit verschillende delen van de wereld zoals de Italiaan Edoardo Ripani, de Russische Oxana Sankova en de Duitse Katja Dreyer. Dit lappendeken van verhalen vol (onvermoede) echo’s, analogieën, parallellen en dwarsverbanden wordt een absurde en poëtische – bij voorbaat bijna onmogelijke – poging om één enkele dag op de wereld in woorden en beelden te vangen.

Na Komt op/Gaat af kiest theatermaker Nico Boon er opnieuw voor om zich te laten leiden door de rol van het toeval.

Engelstalige voorstelling, in het Nederlands boventiteld.

 

tekst Nico Boon, op basis van krantenartikels in 132 kranten
vertaling Trevor Perri en Silke Jacobs
spel Nico Boon, Edoardo Ripani,​Oxana Sankova, Katja Dreyer
muziek Hanne De Backer
---
regieassistentie Lorena Pires en Tessa Daluwein
eindregie Aurelie Di Marino
dramaturgie ​Roos Euwe
scenografie Marie Szersnovicz
lichtontwerp Timme Afschrift
ontwerp installatie Walter Gonzalez
concept installatie thanks to Nicholas Hannalicht Bas Banen
geluid Dieter Lambrecht
sproductie Marjolijn Hectors en Melissa Van Dievel
redactie onderzoek 132 kranten Tessa Daluwein, Lorena Pires, Farbod Fathinejadfard, Marte Nelissen, Paloma Timmerman Neira, Laura Luciani, Ali Ünal, Maria Baldovin en studenten 3e jaar LUCA DRAMA (Jade, Pjotr, Anissa, Luna, Yoline, Mats en Glenn)
---
een productie van ARSENAAL/LAZARUS i.s.m. Vosscoproductie Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid
met dank aan Literatuur Vlaanderen
met speciale dank aan Musia Mwankumi

---

foto's Guy Kokken
collage Nick Mattan

 

21.02.2021 De wereld in één dag/Eén dag in de wereld -  Nico Boon & ARSENAAL